Laulaja

Aku Sajakorpi on hyvin moni-ilmeinen laulaja. Juuri hyvin erityyppisistä työtilaisuuksista karttunut varmuus ja monenkirjavien ohjelmistojen kanssa työskentely on Sajakorven vahvuus ja hänet tunnetaankin niin klassisen kuin kevyenkin musiikin taitajana. Hän on äänialaltaan tenori.

 

Sajakorpi opiskeli klassista laulua Tampereen konservatoriossa. Häntä on kuultu pirkanmaalaisten kuorojen ja orkestereiden tenorisolistina ja hän esiintyy myös pianistin tai urkurin kanssa. Sajakorpi lauloi Savonlinnan oopperajuhlakuorossa lähes yhtäjaksoisesti vuosina 1992-2008. Myös yhtyelaulajana Sajakorpi on erittäin kokenut. Hän on perustajäsen vuonna 1996 perustetussa viisihenkisessä vokaaliyhtye Passion Ensemblessä, jonka a cappella -ohjelmisto koostuu vokaalimusiikista renessanssin ja barokin ajalta.

Sajakorpi on laulanut myös useissa jazz-, blues-, soul- ja pop-kokoonpanoissa. Sajakorven omista yhtyeistä AMP on 3-henkinen  blues-rock-kokoonpano ja 10-henkinen Aku Sajakorpi Orchestra esittää jykevämpää, sofistikoitunutta bilemusiikkia.

Myös studiotyöskentelyssä Sajakorven vahvuudeksi on osoittautunut myös kyky omaksua äänitettävä ohjelmisto hyvin nopeasti. Kyky tuottaa stemmalaulua ilman erikseen sovittamista, tekee työskentelystä Sajakorven kanssa joustavaa ja tehokasta. Sajakorpi onkin tehnyt useita taustalauluja teatteriesityksiin ja lukuisille äänitteille.