top of page

LAULAJA

Aku Sajakorpi on hyvin moni-ilmeinen laulaja. Erityyppisistä työtilaisuuksista karttunut varmuus ja monenkirjavien ohjelmistojen kanssa työskentely on Sajakorven vahvuus ja hänet tunnetaankin niin klassisen kuin kevyenkin musiikin taitajana. Hän on äänialaltaan tenori.
 
Sajakorpi opiskeli klassista laulua Tampereen konservatoriossa ja lauloi Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa lähes yhtäjaksoisesti vuosina 1992-2008. Myös yhtyelaulajana Sajakorpi on erittäin kokenut. Hän laulaa vuonna 1996 perustetussa viisihenkisessä vokaaliyhtye Passion Ensemblessä, jonka a cappella -ohjelmisto koostuu vokaalimusiikista renessanssin ja barokin ajalta.

Häntä on kuultu pirkanmaalaisten kuorojen ja orkestereiden tenorisolistina ja hän esiintyy myös pianistin tai urkurin kanssa.

Sajakorpi on laulanut myös useissa jazz-, blues-, soul- ja pop-kokoonpanoissa. Sajakorven omista yhtyeistä AMP on 4-henkinen  blues-rock-kokoonpano ja 9-henkinen Aku Sajakorpi Orchestra esittää jykevämpää, sofistikoitunutta bilemusiikkia.

Studiotyöskentelyssä Sajakorven vahvuudeksi on osoittautunut myös kyky omaksua äänitettävä ohjelmisto hyvin nopeasti. Kyky tuottaa stemmalaulua ilman erikseen sovittamista, tekee työskentelystä Sajakorven kanssa joustavaa ja tehokasta. Sajakorpi onkin tehnyt useita taustalauluja teatteriesityksiin ja lukuisille äänitteille.

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn

AKU-PAULUS SAJAKORPI
NÄYTTELIJÄ / LAULAJA

bottom of page