top of page
4.jpg

BIOGRAFIA

Aku-Paulus Sajakorpi (s. 8.12.1976) on tamperelainen näyttelijä ja laulaja.

​Näyttelijänä Sajakorpi on tuttu kasvo erityisesti Tampereen Komediateatterista, jossa hän on näytellyt vuodesta 2005 lähtien. Merkittävimpiä töitä ovat olleet mm. pääroolit musikaaleissa Forever Plaid (2005) ja Pieni Kauhukauppa (2009) sekä näytelmissä Suurenmoista! (2018) ja Korpelan kujanjuoksu (2021). Vuosina 2011-2016 Sajakorpi vieraili myös Tampere-talon revyissä. Sajakorpi on esiintynyt myös lukuisissa ravintolateatteri- ja tilausesityksissä.

​Syksyllä 2021 Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto antoi Sajakorvelle Suomen näyttämötaiteen hopeisen ansiomerkin 25 vuoden toiminnasta.

​Klassista laulua Sajakorpi opiskeli Tampereen konservatoriossa. Häntä on kuultu pirkanmaalaisten kuorojen ja orkestereiden tenorisolistina. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa hän lauloi liki yhtäjaksoisesti vuosina 1992-2008. Sajakorpi on myös erittäin kokenut yhtyelaulaja. Hän laulaa vuonna 1996 perustetussa viisihenkisessä vokaaliyhtye Passion Ensemblessä, jonka a cappella -ohjelmisto koostuu vokaalimusiikista renessanssin ja barokin ajalta nykypäivään.

​Sajakorpi on laulanut myös useissa kevyen musiikinkokoonpanoissa. Sajakorven omista yhtyeistä AMP on 3-henkinen kokoonpano ja 9 -henkinen Aku Sajakorpi Orchestra esittää jykevämpää, sofistikoitunutta bilemusiikkia. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn

AKU-PAULUS SAJAKORPI
NÄYTTELIJÄ / LAULAJA

bottom of page