Biografia

Aku-Paulus Sajakorpi (s. 1976) on tamperelainen freelance-näyttelijä ja laulaja.

Sajakorpi on tuttu kasvo erityisesti Tampereen Komediateatterista, jonka vakituisena vierailijana hän on näytellyt vuodesta 2005 lähtien. Merkittävimpiä töitä ovat olleet mm. pääroolit musikaaleissa Forever Plaid (2005) ja Pieni Kauhukauppa (2009) sekä näytelmissä Suurenmoista! (2018) ja Korpelan kujanjuoksu (2021). Vuosina 2011-2016 Sajakorpi vieraili myös Tampere-talossa, jonka revyiden käsikirjoituksista vastasi Jussi Tuominen ja ohjauksesta Antti Majanlahti. Sajakorpi on esiintynyt myös lukuisissa ravintolateatteri- ja tilausesityksissä.

Syksyllä 2021 Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto antoi Sajakorvelle Suomen näyttämötaiteen hopeisen ansiomerkin 25 vuoden toiminnasta.

Sajakorpi on opiskellut klassista laulua Tampereen konservatoriossa. Sajakorpea on kuultu pirkanmaalaisten kuorojen ja orkestereiden tenorisolistina. Hän on laulanut myös mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa (1992-2007). Sajakorpi on myös erittäin kokenut yhtyelaulaja. Hän on perustajäsen vuonna 1996 perustetussa viisihenkisessä vokaaliyhtye Passion Ensemblessä, jonka a cappella -ohjelmisto koostuu vokaalimusiikista renessanssin ja barokin ajalta nykypäivään.

Sajakorpi on laulanut myös useissa jazz-, blues-, soul- ja pop-kokoonpanoissa. Sajakorven omista yhtyeistä AMP on 3-henkinen kokoonpano ja 9 -henkinen Aku Sajakorpi Orchestra esittää jykevämpää, sofistikoitunutta bilemusiikkia.