Biografia

Aku-Paulus Sajakorpi (s. 1976) on tamperelainen freelance näyttelijä ja laulaja.

Sajakorpi on tuttu kasvo erityisesti Tampereen Komediateatterista, jonka vakituisena vierailijana hän on näytellyt vuosittain vuodesta 2005 lähtien. Merkittävimpiä töitä ovat olleet mm. pääroolit musikaaleissa Forever Plaid (2005) ja Pieni Kauhukauppa (2009) sekä Suurenmoista! -komediassa (2018). Vuosina 2011-2016 Sajakorpi vieraili myös Tampere-talon revyissä, joiden käsikirjoituksesta vastasi Jussi Tuominen ja ohjauksesta Antti Majanlahti. Sajakorpi on tehnyt myös lukuisia ravintolateatteri- ja tilausesityksiä.

Sajakorpi on opiskellut laulua Tampereen konservatoriossa. Hän on laulanut myös useissa sekakuoroissa, kuten Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa, jossa hän lauloi lähes yhtäjaksoisesti vuosina 1992-2007 ja viimeisimpänä vuonna 2017 perustetussa, tamperelaisista teatterialan ammattiesiintyjistä koostuvassa Tampereen Taiteellisessa kuorossa. Sajakorpea on kuultu pirkanmaalaisten kuorojen ja orkestereiden tenorisolistina. Sajakorpi on myös erittäin kokenut yhtyelaulaja. Hän on perustajäsen vuonna 1996 perustetussa viisihenkisessä vokaaliyhtye Passion Ensemblessä, jonka a cappella -ohjelmisto koostuu vokaalimusiikista renessanssin ja barokin ajalta.

Sajakorpi on laulanut myös useissa jazz-, blues-, soul- ja pop-kokoonpanoissa. Sajakorven omista yhtyeistä Aqustics on 3-5-henkinen akustinen kokoonpano ja 10-henkinen Aku Sajakorpi Orchestra esittää jykevämpää, sofistikoitunutta bilemusiikkia.